Sayfalar

1 Ağustos 2010 Pazar

FRANK' A VE HAYATA DAİR...


"BENİM İÇİN SKOR DEĞİL FUTBOL ÖNEMLİ"
Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, futbol anlayışıyla ilgili olarak, kendisi için göze hoş gelen oyunun daha önemli olduğunu söyledi.

Hollandalı çalıştırıcı kariyeri boyunca güzel futbol için çalıştığını dile getirirken, ''Benim için önemli olan güzel futbol oynamak. Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerim boyunca sürekli olarak bunun için çalıştım. Futbolun halk için oynandığını düşündüm. Türkiye'de ise sonuç almak, insanlara her zaman daha çekici geliyor. Burada netice öne çıkıyor, oynadığınız futbol değil. Ancak iyi futbol oynarsanız, o anlayışın devamı gelir. Bu gelecek için bir yatırımdır. Teminattır bir anlamda. Bugün rakip ağlara gitmeyen top, ilerleyen zamanda sizi istediğiniz sonuca ulaştırabilir. Önemli olan futbola bakış açısı ve mentalite'' diye konuştu.

Sen gittiğnde kıymete bineceksin frank,şimdilerde sana sıkca sallayanlar sen gittiğinde metiyeler düzecekler arkandan.İşte böyle bu ülke burası böyleyiz biz sonuç odaklı başka hiçbir şey tatmin etmiyor bizi,sadece futbolda değil ki hayata dair olan ner varsa böyleyiz mesela %70'imiz erken boşalıyor.Biz herşeyde milliyetçilik duygusunu önplana çıkararız frank,milli takım formaları neden turkuaz diye bir astsubay mahkemeye verir federasyonu,bizim için tüm maçlar kader maçıdır,telafisi olmayan... Fenerbahçe galatasaray derbileri dünya derbisidir bize göre.Potansiyellerimizle gurur duyarız biz netice alamadığımızda da yerin dibine sokarız,Biz türküz frank,birbirimizden hem nefret eder hem severiz,ve kahretsinki her iki duyguyu da en uçlarında yaşarız.Bu sana yapılan ilk değil frank sonda olmayacak,sen yabancı olduğun içinde değil hani nice değerlerini harcadı bu ülke harcıyor.Biz alıştık frank,alıştırdılar sorgulamadan yaşamaya,içi boş nesiller olduk son 20 yılda,kal geliyor artık bize.Neyse dağılmaya başladım,sen bize fazlasın frank hemde çok fazlasın en iyisimi sen git daha fazla kendini sevdirmeden...

MK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder