Sayfalar

8 Haziran 2010 Salı

Yabancı transfer açılımı,


Galatasaray'ın son 8 yıldaki yabancı oyuncu transferleri;

2009-2010
Yabancılar: Leo Franco(Arjantin), Abdul Kader Keita(Fil dişi) , Elano Blumer(Brezilya), Lucas Neill(Avustralya), Jo(Brezilya), Giovani dos Santos(Meksika)


2008-2009
Yabancılar: Morgan de Sanctis(İtalya), Harry Kewell(Avustralya), Milan Baros(Çek cumhuriyeti), Fernando Meira(Portekiz)


2007-2008
Yabancılar: Cassio Lincoln(Brezilya), Tobias Linderoth(İsveç), Shabani Nonda(Kongo), Ahmet Barusso(Gana), İsmael Bouzid(Cezahir)


2006-2007
Yabancılar: Junichi Inamoto(Japonya), Marcelo Carrusca(Arjantin)

2005-2006
Yabancılar: Marek Heinz(Çek cumhuriyeti), Sasa Ilic(Sırbistan)


2004-2005
Yabancılar: Flavio Conceicao(Brezilya), Alioum Saidou(Kamerun), Stjepan Tomas(Hırvatistan), Richard Kingston(Gana), Franck Ribery(Fransa), Rigobert Song(Kamerun)


2003-2004
Yabancılar: Frank de Boer(Hollanda), Ovidiu Petre(Romanya), Gabriel Tamas(Romanya), Florin Bratu(Romanya), Cesar Prates(Brezilya)


2002-2003
Yabancılar: Klodian Duro(Arnavutluk), Haim Revivo, Jorge Felipe(Brezilya), Ali Lukunku(Kongo), Christian Correa(Brezilya), Sergio Almaguer(Meksika), Muhammed Adama Sarr(Senegal), Abel Xavier(Portekiz).

Aklıma geldi,hafızalarımızı yoklayalım istedim.Son 8 yılı aldım çünkü Lucescu'nun ayrıldığı sezon filminde koptuğu sezondur.2008-2009 sezonuna kadar olan süreç tamamıyla fiyasko ile sonuçlanmıştır.Son iki yıldır tabloda durum daha iyimser başarı oranı yarıyarıya diyebiliriz.Umarım bu sezon başarı oranı dahada yükselir.

Alıştığımız başarılara tekrar kavuşmak dileği ile.
M.Ş'nun dediği gibi Sarı Kırmızı sevgi ve saygılarımla...

MK

1 yorum:

  1. Transferlerin çoğunun tutmama sebebi, kısa vadede (1-2 sezon) takım iskeletinin kurulması, orta vadede bu iskeletin korunması ve takviye edilmesi sürecine ihanet edilmesidir bence.

    2000'de Uefa'yı kazanan takımda, o maçta oynayan 14 oyuncudan sadece Capone o sezon transfer edilmişti mesela. Bu anlamda, film Fatih Terim'in 2000 yılında ayrıldığı gün koptu diyebiliriz aslında. Ardından gelen 10 sene hep yap-boz ile geçti.

    Hatta bu açıdan son iki senede bu işin artık iyice zıvanadan çıktığı söylenebilir, muhtemelen bu senede aynısı olacak. Bireysel olarak bakıldığında transferlerin isabet oranı artıyor gibi görünse de, alınan sonuçlar bunu doğrulamıyor. Anlayış değişmedikçe de, daha çok listeler yaparız gibime geliyor.

    YanıtlaSil